070-370 54 04 elisabeth.mr@comhem.se

Böcker jag skrivit och antologier jag medverkat i

Hitta läkningen i skogen

”När man är så trött så det värker i varenda ben i hela kroppen, ska man vara glad över att man inte är abborre.”
// Carl-Gustaf Lindstedt

Lösningen på denna kroppsliga trötthet kan vara så enkel som att dra åt skogen … Bokstavligt talat. Ny forskning visar nämligen att det är hälsosamt att vistas i skog och vistelsen kan till och med skydda mot allvarliga sjukdomar.

HITTA LÄKNINGEN I SKOGEN En hjälp ut ur utmattningssyndrom är en bok för alla människor. Främst för de som gått in i väggen, men även för de som är i riskzonen. Boken beskriver på ett lättillgängligt och tidvis humoristiskt sätt hur man kan hitta tillbaka till en harmonisk tillvaro med hjälp av skogens alla detaljer. Stubbar och stenar, kottar och barr, myror och löv allt får en helt ny innebörd i denna bok.

 

Recension

”Så fin! Förutom alla vackra, mångbottnade, och även humoristiska, bilder gillar jag att formen inte ställer krav. Textraderna är glest utplacerade och det finns tid till andhämtning – även i boken.

Det allra bästa med boken är att den nu gav mig ett namn för den djupaste och mest genomgripande av mina identiteter: nemofil

Med spirande hälsningar och ett grönt TACK!” – Eva Söderberg

Över en vårfika

”Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I denna novellantologi har vi samlat 26 berättelser om saker vi inte pratar om. Allt från missbruk, panikångest, otrohet och aktiv dödshjälp till handsvett, snor, självskadebeteende och barnlöshet. Berättelser om att smyga med en hemlighet, hur man definierar sin sanning och om att vara ensam tillsammans.”

Ariton Förlag

Över en sommarfika

”Vad drömde du om som barn? Kan man ge upp vad som helst för någon annan? Vad är en riktig kvinna? Hur hittar man tillbaka till livet efter en svår olycka? Vad är viktigast i livet? Dessa och andra frågor får du möjlighet att filosofera kring i denna novellantologi om livets mening.”

Ariton Förlag

Över en fika i Svea Rike

”Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I novellantologin ’Över en fika i Svea Rike’ samsas självupplevda och skönlitterära berättelser om sådant som skrämmer oss i dagens Sverige.”

Ariton Förlag

Dolt under ytan

”22 personer delar sina mycket personliga berättelser om panikångest, sorg, ansiktsblindhet, MS, muntorrhet, mobbing, fibromyalgi, hörselnedsättning och annat som kan skapa utmaning i livet.”

Ariton Förlag

Över en fika kan allting hända

”Över en fika kan allting hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar, filosoferar och löser världsproblem. I denna novellantologi som lanseras kring första advent samsas självupplevda och skönlitterära berättelser om den viktiga fikastunden. 33 författare ger dig inspirerande, underhållande och tankeväckande berättelser om exempelvis viktiga beslut, överraskande möten, oanad kärlek och oväntade möjligheter.”

Ariton Förlag

Våra bästa skrivtips

”Nätverket Stockholmsförfattarna är ofta ute på signeringar, arrangerar bokbord och föredrag och träffar läsare. Många frågar då om skrivande och hur man gör för att bli författare.
I den här boken har vi samlat några av våra bästa skrivtips för att hjälpa dig att förverkliga din författardröm.
Boken är tänkt att vara den där inspirerande gnistan som får dig att sätta igång. Att våga ta steget att bryta ed Jante eller vad som nu hindrar dig hittills och börja skriva.
För det är när viljan är större än rädslan som du blir fri i ditt skrivande. Och det är då du blir författare.
Vill du så går det.”

SIKT Publishing

Hälsa & Folkbildning, Andra Boken

”Författaren och samhällsdebattören Stefan Whilde startade hösten 2015 projektet Hälsa och Folkbildning. Människor med olika bakgrund och erfarenhet bjöds in för att medverka som skribenter i en serie om fyra folkbildande böcker. Ledord var bredd och spets. Dörren hölls öppen för alla: läkare (även skolmedicinska), vårdpersonal, terapeuter, massörer, akupunktörer, patienter, journalister … alla. Vår idé var att likt en folkrörelse låta folk få komma till tals och berätta sin historia och dela sina erfarenheter och sina kunskaper.”

Bokförlaget Hansson@Notis

Hälsa & Folkbildning, Fjärde Boken

”Hälsa & Folkbildning är ett nordiskt projekt för hälsofrihet och medicinsk mångfald. I fyra helt unika böcker på sammanlagt 1 500 sidor berättar 200 engagerade skribenter om hälsa i ett brett, internationellt perspektiv.”

Bokförlaget Hansson@Notis